Kada bi imao svoj dan Germain Kouadio bi sigurno bio jedan od najboljih igrača Premijer lige.

Brz, hitar i sasvim solidan s loptom u nogama Kouadio je igrao za nekoliko klubova u bh. elitnom rangu, a sigurno je najbolji period imao u zeničkom Čeliku.

U vrijeme kada je fudbaler iz Obale Slonovače igrao na Bilinom polju trener Zeničana je bio karzimatični Kemal Hafizović koji je imao problema s pamćenjem njegovog imena.

“Klaudio, Žerman, Kutinjo, svaki put drugačije. Napisat ću na majici kako se zovem da trener više ne griješi. On mi je poput oca. Odličan je i iskusan trener”, rekao je svojevremeno afrički napadač o iskusnom Hafizoviću.

Prvi klub u Premijer ligi mu je bilo Sarajevo gdje se i nije najbolje snašao. Uslijedile su posudbe u Travnik gdje je igrao vrlo dobro pa je uspio potpisati za Zrinjski.

U februaru 2017. godine dobio je raskid ugovora s Plemićime da bi otišao u Češke Budojevice gdje se nije dugo zadržao, svega jednu polusezonu poslije čega dolazi u Čelik što mu je nekako bio i najbolji period u karijeri.

Po prvi put je BiH napustio na ljeto 2017. godine zbog papirologije, tačnije bila mu je istekla boravišna dozvola. Vratio se na proljeće 2018. godine. Uspio je odigrati nekoliko mečeva za Čelik nakon čega je i definitivno otišao.

Uslijedila je “rupa” na nešto duži period. Tačnije na skoro dvije i pol godine jer je novi klub pronašao tek u januaru 2021. godine.

Kouadio je tada potpisao za ekipu ASKO de Kara iz Toga. Krenulo mu je vrlo dobro, ali je vrlo brzlo stigla povreda te nije igrao do kraja prošle sezone s tim da je osvojio titulu prvaka.

Prema informacijama sa stranice kluba iz Toga, Kouadio se još uvijek vodi kao njihov član, međutim već duže vrijeme ne konkuriše za utakmice.

Inače, fudbaler iz Obale Slonovače je krajem decembra napunio 29 godina pa još uvijek ima vremena da uradi nešto u karijeri.