Fudbaleri Rome sinoć su doživjeli težak poraz u gostima protiv Manchester Uniteda (6:2) u prvoj utakmici polufinala Evropske lige.

Roma je nakon prvog poluvremena na OId Traffordu sinoć vodila sa 2:1 i činilo se da mogu doći do odličnog rezultata pred revanš koji se narednog vikenda igra na Olimpicu.

Međutim, Vučica je u drugom poluvremenu doživjela potpuni potop. Manchester United je brzo preokrenuo na 3:2, te je do kraja meča napunio mrežu italijanskog kluba.

Na kraju domaći su slavili sa 6:2, ali u Romi mogu biti zadovoljni što nisu primilo još neki pogodak.

Nakon utakmice na velikom udaru kritika našao se trener ovog tima Paulo Fonseca zbog veoma loše taktike u nastavku utakmice. Italijanski mediji jutros su objavili da bi Portugalac čak mogao dobiti otkaz.

Čelnici Rome zakazali su danas u 17 sati sastanak s Fonsecom i sportskim direktorom Tiagom Pintom kako bi prićali o blamaži koju je ovaj klub sinoć doživio.

Fonseca se odmah nakon povratka u Rim morao da ide na sastanak koji je trajao duže od sat vremena. Corriere dello Sport objavio je da nije dobio otkaz, ali da će se to desiti na kraju sezone.

Čelnici Rome odlučili su da je najbolje da Fonseca ostane na klupi do kraja sezone jer čini se da otkazom sada ništa ne bi postigli. No, navodno poručili su mu da od naredne sezone više neće voditi Vučicu.

Ukoliko Roma dobije novog trenera bit će zanimljivo vidjeti šta će biti s Edinom Džekom. Bh. napadač nije u najboljim odnosima s Fonsecom i htio je napustiti klub, ali ukoliko Roma promijeni trenera nije isključeno da Džeko ostane.