Profesorka srpskog jezika Ena Nedić zapalila je svoju diplomu ispred zgrade Narodne skupštine jer je želela na ovaj način da skrene pažnju na sve mlade ljude koji sa svojom mukom stečenom diplomom u svojoj sopstvenoj zemlji nemaju nikakve izglede za budućnost.

„Ja sam Ena Nedić, licencirani profesor srpskog jezika. Simboličnim gestom želim da se zahvalim ovoj paradoksalnoj državi na šansi u svoje i ime svih mladih ljudi koji napuštaju državu. Izuzetno me je sramota. Stidim se u ime svih onih koji ne osećaju stid” – rekla je Ena i spomenula političke moćnike koji su na pozicijma „iz sumnjivih razloga”.

 

„Stidim se što nam ministar inostranih poslova srpski jezik govori kao da mu je strani jezik. Ministar odbrane je sramota za svakog časnog srpskog vojnika… Sramota me je jer je predsednik Vlade izglasan zbog svoje seksualne orijentacije, a ne po svojim kvalifikacijama. Sramota me je što ministar finansija i dalje vodi finansije ove države sa dokazanim falsifikatom. Još mnogo čega me je sramota”, izjavila je Ena i onda zapalila svoju diplomu.

Pojedinac iz grupice okupljenih oko Ene joj je dobacio, na šta je ona rekla:

 

„Nisam devojčica, ja sam po Vučićevoj statistici mlada sa 36 godina. Sram vas bilo. Ja već treba da imam organizovan život, ja sam roditelj, majka, prosvetni radnik. Nisam Vučićev omladinac. Ne treba mi posao u ovakvom sistemu obrazovanja”, za kraj je rekla Ena.