Očekuje se u narednim danima da Vahih Halilhodžić saopšti i konačan spisak igrača Maroka na koje računa u ovim utakmicama, ali se ovih dana ponovo podigla velika prašina zbog toga.

Poznato je da je Vaha ranije otpisao svog ponajboljeg igrača Hakima Ziyecha koji je odbio zbog toga da igra za Maroko dok je bh. stručnjak na klupi. Sličnu stvar napravio je i Noussair Mazraoui.

 

Međutim, mediji u Maroku prethodnih dana pišu da je Vaha promijenio svoje mišljenje što se tiče ove dvojice igrača, ali i Ez Abdea koji nastupa za Barcelonu i ranije je odbio poziv Halilhodžića jer je odlučio da igra za Španiju.

No, za Vahu su stigle loše vijesti jer su Ziyech i Mazraoui ostali dosljedni svom stavu i poručili su da se neće odazvati na poziv bh. stručnjaka kada su u pitanju mečevi baraža za Svjetsko prvenstvo.

Što se tiče Ez Abdea tu je situacija dosta bolja jer se on ponovo predomislio i odlučio je da će ipak igrati za Maroko, te će se odazvali da Vahin poziv za utakmice protiv Konga.

 

Ziyech nedavno jasno rekao da se neće vraćati u reprezentaciju

Halilhodžić je odličnog ofanzivca odstranio iz ekipe u septembru zbog toga što nije želio da igra prijateljski meč protiv Gane. Nakon toga se nije našao ni na spisku putnika za Afrički kup nacija.

Nakon eliminacije u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija Vaha je na pressici pred marokonaskim novinarima ponovo komentarisao Ziyecha kazavši da nikog neće moliti da igra za reprezentaciju makar se radilo i o Lionelu Messiju.

Nekoliko dana kasnije reagovao je i Ziyech kazavši da više nikad neće igrati za reprezentaciju Maroka te da je Halilhodžić taj koji donosi odluke.

“Neću se vraćati u reprezentaciju, to je konačna odluka. Meni je sve jasno. Fokusirat ću se na ono što radim i klub”, rekao je Ziyech te nastavio:

“Naravno da sam razočaran ko ne bi bio. Ali na kraju on (Vahid Halilhodžić op.a.) je taj koji donosi odluke. Morate ih poštovati. Meni je sve jasno i neću se vraćati u reprezentaciju. Razumijem navijače i žao mi ih je”.