Pevačica Indira Indi Aradinović progovorila je o temi koja već nekoliko dana unazad drma javnost, a to je zdravstveno stanje Miljane Kulić.

Bivša zadrugarka imala je operaciju želuca, kojoj se podvrgla i Indi, te su se njih dve čule i pevačica ju je posvetovala. Aradinovićva se u “Premijeri” prisetila i svoje operacije.

Indi Aradinović, Miljana Kulić
FOTO: TAMARA TRAJKOVIĆ, INSTAGRAM

Kako si ti prošla kroz ceo taj proces?

– Žao mi je što se oglašavam na ovu tužnu temu. Znaju svi da sam među prvima imala problem posle operacije. Trebalo je da se skrati želudac i da idem kući. Odužilo se, došlo je do povrede slezine, krvarenja, pa posle povrede pankreasa koji je cureo i napravio sepsu. Zahvaljujući našim doktorima, uspela sam da pobedim tu borbu. Sada sam uz Miljanu, molim se i verujem da je jaka kao i ja da će izaći kao pobednik iz ovoga.

Ona je rekla da je prvo okrenula tebe kad je došla sebi. Je l’ to istina i šta ti je rekla?

– Istina je. Ja nisam mogla dok sam čula, saznala, zaista sam se pomolila za njeno zdravlje. Prvo me je pozvala njena majka, Miljana je bila u pozadini. “Da li će ona izgurati i da li ona to može?”, ja sam rekla: “Naravno da možeš, budi jaka, moli se Bogu. Svako jutro, svaki dan zahvaljuj što ugledaš izlazak sunca i što te čuvaju naši divni doktori, koji pokušavaju da pobede ono što su drugi zabrljali”. Čula sam da je u dosta boljem stanju, nego što je to bilo. Naravno, bilo je kritičnih stanja i kod mene. Ja sam uz Miljanu i verujem da će doživeti kao jednu novu lekciju, kao težu, da će je naterati da postane bolja i drugačija osoba.

Miljana Kulić
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Oglasili su se lekari, gde su rekli da je nisu savetovali da putuje u Srbiju. Kada gledaš iz svoje perspektive, šta misliš da je uzrok što se toliko ljudi susretne sa tim negativnim posledicama ove intervencije?

– Uu, pa teško pitanje. Ja sam tu samo koleteralna šteta. Da ja znam šta je, kao i većina, ne bi tek tako odlazili na tu operaciju, jer rezultati su različiti. Neko premine, neko nastrada kao Miljana, Darko ili ja, dok neko odlično prođe. Kod takvih operacija je nezahvalno govoriti šta je uzrok. Prosto, hirurg ne odradi najbolje ili odradi, ali ostatak ekipa kod postoperativnog oporavka. Zapravo, sve se dešava u toku tog zahvata, koji bi koliko ja znam, trebalo da traje do 30 minuta. Ono što ja znam jeste da ne znam istinu o sebi, još uvek trpim bolove sa desne strane gde mi je bila slezina. Ja živim sa tim polu-tupim bolom, ali mogu. Tera me da idem napred, da budem bolja sebi. Kada se taj nož, to je laser, on treba da prereže želudac, koji nije kod svakog isti. To je isto jako važno, kakvog je stanja želudac.

Indira Aradinović Indi
FOTO: PRINTSCREEN/PREMIJERA

Kad bi mogla da vratiš vreme, da li bi se ponovo podvrgla ovome?

– Mislite ovoj operaciji? Teška pitanja…Ne znam. Ja sam u jednu ruku bila tužna, nesrećna, borila se za život, u drugu ruku sam dobila nov život. Dobila sam novu Indi, zadvoljniju, srećniju. Mislim da bi.

Kako izgleda život posle operacije kod tebe?

– To nek ostane mala tajna šta me je pitala. Nema šta, njen organizam je u situaciji kao i moj. Ona ne može hranu da prima, samo vodu, ona prima hranu putem transfuzije.

Ja sam čula da si kupila avionsku kartu i da putuješ opet u Dansku. Je l’ to karta ljubavi ponovo?

– Od koga ste vi to čuli? (smeh). Da kažemo da jeste, ajmo malo vedrije teme. U moj život se ponovo vratila stara ljubav, tako da, napuštam Srbiju, ovaj put, malo ozbiljnije. Izveštavaću vas…Za mene je na svoj način najlepša, jer nije ni odlazila. Ima tu svoju čar. Ne savetujem ljudima da se rastaju, da bi se ponovo sastali, nego je prosto kod mene sudbina odigrala stvari

Ko je prvi inicirao kontakt?

– Neka to bude tajna, bitno je da je ljubav tu i da je jača.

Indira Aradinović Indi
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Kurir.rs